Shakshuka

WEEK 15

Te bestellen voor: donderdag 15 april 2021 
Af te halen op:
vrijdag 16 april 2021

€ 13,50  [ninja_forms_modal_form id=6 image_link='https://www.kaatskitchen.nl/wp-content/uploads/2012/06/bestellen.png']

Shakshuka is van oorsprong een Tunesisch gerecht maar is in Israël enorm populair geworden. Er zijn erg veel varianten, in de winter worden ook wel aardappels gebruikt, en soms kip. Ik heb gekozen voor de traditionele, vegetarische versie.
Het begint met het maken van de Pipelchuma, een heftige pasta van gedroogde ancho pepers, knoflook, komijn, cayennepeper, karwijzaad en paprikapoeder.
Door verhitting komen alle aroma's vrij en daarin worden diverse paprika soorten en ui in gesauteerd. Dan komen er een enorme hoeveelheid aan verse tomaten bij. De saus blijft pruttelen totdat het de perfecte consistentie heeft. Veel verse kruiden komen erbij, (peterselie en koriander), en dan het belangrijkste onderdeel, de eieren.
In een klein kuiltje komen de eieren één voor één, rustig worden deze gepocheerd in de saus. Samen met een yoghurt sausje en mooie dikke stukken zuurdesem brood.
Verrukkelijk!