Jeruzalemse mina met rundvlees, kardemom en koffie

WEEK 40

Te bestellen voor:  4  en 5 oktober 2017
Af te halen op:
donderdag 5 en vrijdag 6 oktober 2017

€ 13,00   

Kaat kookt graag Midden Oosters en zoals vele van jullie weten zijn daar heel wat favoriete gerechten vandaan gekomen zoals; Libanese kip fattee, Maqluba, Murtabak, gevulde aubergine met lamsgehakt, Fattoush, Tabouleh enz.

Naast Yotam Ottolenghi, Sam and Sam Clark, Nadia Zerouali is dit gerecht uit het boek van Michael Solomonov genaamd Zahav, en is echt fantastisch.

Dit gerecht heet een Mina en is een soort pie  gemaakt van matze (de Joodse crackers van ongerezen brood voor Passover), bladerdeeg, biologisch rundergehakt met koffie en kardemom, ui en knoflook. De geurige kardemom gaat super samen met geroosterde, bittere koffie en het vlees. Met topping (in Israëlisch een charoset genaamd) van wortel, appel, rozijnen, koriander, mierikswortel, walnoten, pijnboompitten is dit een waanzinnig lekker gerecht.