Israëlische pita kipshoarma

WEEK 14

Te bestellen voor: donderdag 4 april 2019
Af te halen op:
vrijdag 5 april 2019

€ 9,50  

Uit mijn nieuwe fantastische kookboek TLV (Tel Aviv), komt dit ogelijk simpele gerecht. De scala specerijen waar de kip in wordt gemarineerd zijn oa, komijn, koriander, gember, kurkuma, kaneel, piment, granaatappel molasses, harissa.
De kip wordt na het marineren knapperig gebakken.

In de opengesneden pita, komt een laagje techina (tahin met citroen en knoflook), Israëlische salade (tomaat, komkommer,bosui), sla en dan de schoeg die het helemaal af maakt. Schoeg oogt als pesto, maar vergis je niet, alleen de kleur is hetzelfde. Het is gemaakt van jalapeno's, verse koriander en peterselie, kardemom, karwijzaad, komijnzaad, citroen en knoflook.

No Comments Yet.

Leave a comment