Confit de canard

WEEK 39

Te bestellen voor:  28 september 2016
Af te halen op:  
30 september 2016

€ 13,50    '

Gekonfijte tamme eendenbouten met waterkers salsa en een salade van "De Puy" linzen. Op traditionele wijze gekonfijte eendenbouten, dat betekent dat de bouten eerst onder gewicht met grof zeezout en kruiden 24 uur gemarineerd worden, en daarna heel langzaam gegaard worden in ganzenvet tot ze botermals zijn geworden, dit duurt ongeveer 3,5 uur. Het malse, sappige vlees wordt van de bouten afgehaald en met venkel kort geroerbakt. De waterkers salsa is een heerlijke combinatie met de eend. (Waterkers, pijnboompitten, groene olijven). De "De Puy" linzen worden met kruiden gekookt en daarna warm door notenolie en sherryazijn gehaald, zodat ze de smaak goed opnemen en ze blijven lekker stevig, daarna afgekoeld. Een heerlijk speciaal vrijdagavond gerecht.