Groenten bouillon

Groenten bouillon als basis voor vegetarische soepen, sauzen, risotto, super lekker, goedkoop en enigszins eenvoudig.
Er is weinig goede groenten bouillon/ fond te koop, er als je het vindt is het relatief duur, en bevat veel zout en conserveringsmiddelen, conclusie; zelf maken!
RECEPT VOOR 4 LITER BOUILLON, geloof me dit is HÉT beste recept! En natuurlijk de rest invriezen voor later gebruik.

20 gram boter
250 gram prei
125 gram knolselderij
50 gram venkel
100 gram groene kool
200 gram tomaten
100 gram champignons
Peterselie stelen
Kruiden/specerijen:
2 laurierblas
2 gram tijm
3 gram gekneusde peperkorrels
3 gram kervel
5 liter koud water
300 ml witte wijn
Bereidingswijze:
1) Maak de groenten zorgvuldig schoon en snijd ze klein.
2) Smoor de groenten zachtjes in boter zonder dat ze laat verkleuren.
3) Blus de groenten samenstelling af met de witte wijn.
4) Voeg het koude water toe en verwarm het geheel tot net onder het kookpunt. Schuim evt. af.
5) Laat dit ongeveer 2 uur rustig trekken.
6) Passeer de bouillon door een zeef met kaasdoek.



No Comments Yet.

Leave a comment